Hlavní menu:

Bookmark and Share
11.03.2020, kategorie: Obecné

Mimořádné opatření

v souvislosti s šířením onemocnění COVID-19

Bratři a sestry v Kristu,

snažíme se zabránit rychlému rozšíření nového koronaviru, který způsobuje respirační onemocnění COVID-19 s vážnými následky a komplikacemi zejména u starších a také  u  chronicky nemocných pacientů. K opatřením se proto připojujeme také v naší farnosti - nejen z povinnosti, ale i z křesťanské lásky. Cílem je racionálními kroky omezit nebo aspoň zpomalit nástup nákazy.

Proto respektujeme rozhodnutí ČBK, platné od středy 11. března 2020:

I. Dispens od účasti na nedělních bohoslužbách

1. Všem věřícím, kteří nepůjdou na nedělní bohoslužbu z důvodu oprávněné opatrnosti či snahy dodržet omezení schválená vládou ČR, je až do odvolání udělen dispens od povinné účasti na nedělní bohoslužbě.

2. Dispens od povinné účasti na nedělní bohoslužbě mají až do odvolání rovněž věřící, kteří dosáhli věku 70 let,  jsou chronicky nemocní nebo mají sníženou imunitu.

3. Pokud má dispenzovaný možnost, tak se nedělní mše svaté zúčastní prostřednictvím sdělovacích prostředků (Radia Proglas, rozhlasové stanice Vltava, televize Noe nebo Lux). Starší a nemocní lidé mohou kněze požádat o donášku Eucharistie.

II. Opatření v kostele - až do odvolání

V kropenkách u vchodu  nebude svěcená voda, věřící do nich nebudou vkládat ruce.

Pozdravení pokoje se prozatím vynechá.

Z mimořádných hygienických důvodů je svaté přijímání podáváno na ruku.

 

Děkuji Vám za pochopení a a trpělivost při přijetí uvedených omezení.

V modlitbě P. Józef

 


Římskokatolická farnost - děkanství u Všech Svatých Litoměřice | Tel.: 411 130 326 | E-mail: farnost.litomerice@gmail.com
© Design, redakční systém: Webdesignum 2010 - 2017