Hlavní menu:

Bookmark and Share
16.12.2018, autor: Miloslav Marek, kategorie: Pozvánky

Živý Betlém

Již po dvaadvacáté pořádá Hospic sv. Štěpána ve spolupráci z litoměřickými farníky, se sdružením Adélčin dvoreček a s Bohušovickou scholou tradiční Živý Betlém. Chceme tak obohatit předvánoční a kulturní život ve městě Litoměřice a přiblížit veřejnosti, hlavně rodinám s dětmi, betlémský příběh narození Ježíše Krista, který je v našich zemích tím základním důvodem, proč slavíme Vánoce. Tato předvánoční akce, která je již nedílnou součástí kulturního života v Litoměřicích, přináší v předvečer Štědrého dne skutečnou vánoční atmosféru a střídá tak období shonu a nákupů.

Tradiční Betlémský průvod se zvířátky se vydá z Mírového náměstí v Litoměřicích (letos se budeme řadit u divadla K. H. Máchy) směrem na náměstí Dómské, kde mohou návštěvníci od 16 hodin shlédnout hlavní část programu - Živou scénu z Betléma s příběhem narození Ježíše Krista. Vánoční koledy zazpívá Bohušovická schola. Děti se pak mohou povozit na koni nebo velbloudu, opět bude připraveno občerstvení, svařené víno a čaj. Litoměřičané si také budou moci odnést do svých domovů betlémské světlo, které přivezou zástupci skautů ze skutečného města Betléma, kde se Ježíš narodil.

Veškeré příspěvky za jízdu na zvířatech, za občerstvení a za svíčky jsou určeny na podporu služeb hospice. V tento den bude také otevřen Dobročinný obchod Bona Fide v Michalské ulici, který nabízí atraktivní dárkový sortiment. Zapůjčení zvířat do průvodu a k projížďkám zajišťuje společnost Zvířátka lidem – Adélčin dvoreček. Akci pořádáme ve spolupráci s mnoha dobrovolníky a za podpory Města Litoměřice.


Římskokatolická farnost - děkanství u Všech Svatých Litoměřice | Tel.: 411 130 326 | E-mail: farnost.litomerice@gmail.com
© Design, redakční systém: Webdesignum 2010 - 2017