Hlavní menu:

Bookmark and Share
11.03.2019, autor: Miloslav Marek, kategorie: Duchovní

Modlitba růžence

v době postní

Drazí!

Srdečně vás všechny zdravíme!

Možná jste zaslechli, že papež František na letošní říjen vyhlásil jako misijní měsíc, který nese motto "Pokřtění a poslaní". Za inspiraci, jak tuto událost prožít, jsme prosili v modlitbě. Pomáhat svou modlitbou, službou, která má za cíl šíření víry v Ježíše ve světě  na všech kontinentech je určitě chvályhodná věc. Ovšem s tou podmínkou, že my sami jsme prožili opravdové obrácení a učinili Ježíše králem našeho srdce a s radostí mu vše dokážeme odevzdat. Toto nové rozhodnutí pro Ježíše, zřeknutí se zlého, hříchu, našeho starého já obnovujeme vždy každým rokem o velikonoční vigilii - OBNOVOU KŘESTNÍCH SLIBŮ. Spolu s Kristem se noříme do jeho smrti, abychom odumřeli našemu starému já a z jeho milosti se stali novými lidmi díky jeho vítězství nad smrtí - vzkříšením.

Za tuto milost opravdového vnitřního obrácení je potřeba poprosit, protože sami ani někdy nedokážeme prohlédnout, co nám brání přijmout Ježíše do našeho srdce. V podstatě je to celoživotní proces, každá životní situace nám staví do cesty nové výzvy a naše staré já se bude stále hlásit ke slovu... V Jeho milosti však máme dostatečnou oporu - s ní dokážeme zdolat všechno! Naopak bez ní nezdoláme nic....

Naše nejpřednější poslání - missio pak spočívá v LÁSCE k našim nejbližším -  manžel, manželka, děti, příbuzní. Skrze toto ovzduší Jeho lásky  pak můžeme předávat víru v Něj - v našem nejbližším okolí.

Srdečně vás tedy během této doby postní zveme k modlitbě růžence, kde budeme prosit o milost opravdového VNITŘNÍHO OBRÁCENÍ  a za OBNOVU NAŠICH RODIN ve farnosti vždy v sobotu v 17.00 hodin v kapli DDKT.

Nebojte se přijít s dětmi, forma modlitby bude přizpůsobena i pro ně!

Za misijní klubko

Jana Brejchová


Římskokatolická farnost - děkanství u Všech Svatých Litoměřice | Tel.: 411 130 326 | E-mail: farnost.litomerice@gmail.com
© Design, redakční systém: Webdesignum 2010 - 2017