Hlavní menu:

Bookmark and Share
18.03.2023, autor: Mirek Zimmer, kategorie: Stalo se

Den pro Pána

K podnětu papeže Františka „24 hodin pro Pána“ se v pátek 17. a v sobotu 18. března - před 4. nedělí postní, připojila rovněž naše farnost Všech svatých.

P. Józef Szeliga: „Mám radost, že jsem nemusel nikoho přemlouvat, opravdu sami přišli s tím, že chtějí, aby adorace byla nejen do půlnoci, ale po celou noc. Samozřejmě, nebyly tu davy lidí, ale kostel byl otevřený a vždy tu bylo několik lidí.“

Program podle Marie Mazancové, jedné z aktivních účastnic výzvy, nabídl modlitbu růžence, křížovou cestu, adoraci před Nejsvětější svátostí oltářní, dvě mše svaté, kompletář, ranní chvály i závěrečné požehnání. „Byla to dobrá příležitost k osobním i společným modlitbám a rozjímání v tomto postním období, navíc se to všechno krásně spojilo s duchovní obnovou, kterou vedl P. Pavel Andrš z Hejnic a kterou jsme v sobotu odpoledne po čtyřiadvaceti hodinách Den pro Pána zakončili,“ uvedl otec Józef.

Den pro Pána prožili v době postní také naši litoměřičtí farníci. Připojili se tak k iniciativě papeže Františka. Místem byl děkanský kostel Všech svatých.
K podnětu papeže Františka „24 hodin pro Pána“ se v pátek 17. a v sobotu 18. března - před 4. nedělí postní, připojila rovněž naše farnost Všech svatých.
P. Józef Szeliga: „Mám radost, že jsem nemusel nikoho přemlouvat, opravdu sami přišli s tím, že chtějí, aby adorace byla nejen do půlnoci, ale po celou noc. Samozřejmě, nebyly tu davy lidí, ale kostel byl otevřený a vždy tu bylo několik lidí.“
Program podle Marie Mazancové, jedné z aktivních účastnic výzvy, nabídl modlitbu růžence, křížovou cestu, adoraci před Nejsvětější svátostí oltářní, dvě mše svaté, kompletář, ranní chvály i závěrečné požehnání. „Byla to dobrá příležitost k osobním i společným modlitbám a rozjímání v tomto postním období, navíc se to všechno krásně spojilo s duchovní obnovou, kterou vedl P. Pavel Andrš z Hejnic a kterou jsme v sobotu odpoledne po čtyřiadvaceti hodinách Den pro Pána zakončili,“ uvedl otec Józef.

 

 

19.03.2023 18:00

Den pro Pána 2023

Den pro Pána 2023

autor: Mirek Zimmer

 

Římskokatolická farnost - děkanství u Všech Svatých Litoměřice | Tel.: 411 130 326 | E-mail: farnost.litomerice@gmail.com
© Design, redakční systém: Webdesignum 2010 - 2017