Hlavní menu:

Bookmark and Share
13.06.2012, autor: Michal Šantin, kategorie: Fotogalerie

Boží Tělo v Herolzu

Boží Tělo v Herolzu

Na pozvání hraběte von Brandensteina, prezidenta Maltézské pomoci v Německu, jsme se spolu s P.  Szeligou zúčastnili návštěvy hradu Brandenstein ve Schlüchtern - Elmu nedaleko Fuldy v německém Hessensku.

Po příjezdu do městečka Schlüchtern nás mile přijal zdejší farář Kowalewski, u kterého jsme počkali než dorazil hrabě Brandenstein, se kterým jsme se následně odebrali na jeho zámek, kde jsme byli pohoštěni vskutku královsky.

Po této pozdní večeři jsme se odebrali do svých komnat, načež jsme druhý den vyrazili do městečka Herolz, které se nachází jen malý kousek od Schlüchternu.

V Herolzu jsme se zúčastnili svátku Těla a krve Páně, který zde byl slaven včetně veškerých tradic, t.j. venkovních oltářů, průvodu a hudebního doprovodu. Až na pár výjimek se v kostele nalézali občané celého městečka včetně farníků ze sousedního Schlüchternu.

Po zakončení této slavnosti nás pan hrabě provedl po loukách svého panství a následně nás pozval na oběd, společně s panem Heinem a jeho rodinou.

Po tomto jídle jsme se odebrali na menší prohlídku města Fuldy, kde se nalézá biskupství. Po této prohlídce nás doktor Hein pozval do kempu, terý je ve vlastnictví Maltézských rytířů a slouží pro účely mladých členů jejich řad.

Nyní se v kempu konala víkendová akce, do které jsme se s chutí zapojili, abychom mohli lépe poznat jejich zvyklosti, chování a činnost.

V kempu jsme strávili dva dny, které pro nás byly jistě velikým přínosem. Zde jsme navázali několik přátelství s lidmi z řad mladých „Maltézáků“.

Po účasti v tomto kempu jsme ještě jednou navštívili město Fulda, a tím naše celá cesta skončila.

Tímto bych ještě rád poděkoval panu hraběti von Brandenstein, panu Dr. Heinovi a také P. Szeligovi za tento krásný výlet.

07.06.2012 20:00

Boží Tělo v Herolzu

Boží Tělo v Herolzu
Herolz, Schlüchtern, Německo

Fotogalerie z průběhu návštěvy P. Szeligy s několika mladými z naší farnosti.

 

Římskokatolická farnost - děkanství u Všech Svatých Litoměřice | Tel.: 411 130 326 | E-mail: farnost.litomerice@gmail.com
© Design, redakční systém: Webdesignum 2010 - 2017