Hlavní menu:

Bookmark and Share
06.05.2018, autor: Mirek Zimmer, kategorie: Pouť

Vydařená pouť k ‚Mater Formosa‘

Mši svatou ke cti Panny Marie, Prostřednice všech milostí, sloužil jako hlavní celebrant P. Wito Sćapan, děkan Budyšínské katedrály. Hejnickou bazilikou znělo poděkování za ukončení 2.světové války a prosby za mír ve třech jazycích. Od května, který je měsícem mariánské úcty, je v tomto kostele vystaven originál gotické sošky Panny Marie z Hejnic, tzv. „Mater Formosa“ - „Matky (Marie) Sličné“). Lidé ji tak kdysi pojmenovali proto, že se usmívá. (U gotických zpodobení Panny Marie je toto výjimečné.)

Všichni poutníci, včetně naší výpravy byli po mši svaté pozváni do přilehlého areálu Mezinárodního centra pro duchovní obnovu, kde se podával výborný poutní guláš. Kdo chtěl, mohl se podívat do nedalekých Lázní Libverda. Další zážitek nás čekal po výšlapu k tzv. Poustevnickému kameni. Místní farář P. Pavel Andrš tam za hojné účasti posvětil nový kříž, který na skále instalovaly Lesy ČR. Ty se postaraly i o obnovu rozhledny, ze které je opravdu krásný výhled na okolí Hejnic i na mariánskou baziliku. Nejstarší účastník výšlapu byl poutník z Litoměřic - náš Karel Poucha.

06.05.2018 20:00

Pouť Hejnice 2018

Pouť Hejnice 2018

autor: Mirek Zimmer

 

Římskokatolická farnost - děkanství u Všech Svatých Litoměřice | Tel.: 411 130 326 | E-mail: farnost.litomerice@gmail.com
© Design, redakční systém: Webdesignum 2010 - 2017