Hlavní menu:

Bookmark and Share
26.02.2024, autor: Miloslav Marek, kategorie: Ohlášky

Ohlášky neděle 25. února 2024

DRUHÁ NEDĚLE POSTNÍ

Římskokatolická farnost - děkanství u Všech svatých v Litoměřicích

Ohlášky neděle 25. února 2024

DRUHÁ NEDĚLE POSTNÍ

Dnes prožíváme druhou neděli postní, zvanou Reminiscere - podle vstupní antifony “Reminiscere miserationum tuarum, Domine.” - Pane, rozpomeň se na své slitování, na své milosrdenství.

V  následujícím týdnu bude

  • v úterý připomínka sv. Řehoře z Nareku, opata a učitele církve
  • v pátek je první pátek v měsíci
  • Příští neděle bude třetí neděle postní.

 

  1. Dne 12. října 2024 se bude v Litoměřicích konat Misijní kongres, na který se chystají děti a příznivci Papežských misijních děl z celé České republiky.Organizační schůzka všech farníků, kteří by se rádi jakýmkoli způsobem zapojili do organizace, se bude konat v úterý 27. února v 19 hod. na děkanství.
  2. Křížovou cestu v pátek 1. března povedou maminky.
  3. Protože kapacita katedrály pravděpodobně nebude v sobotu 2. března stačit pro všechny účastníky biskupského svěcení, bude v našem kostele Všech svatých od 11 hodin zajištěný přenos biskupského svěcení a mše svaté z katedrály. Budete tak mít možnost na velkoplošné obrazovce sledovat svěcení nového otce biskupa i mši svatou a také přistoupit ke svatému přijímání.
  4. Na 4. neděli postní 10. března se tradičně uskuteční tzv. Postní koláč. Bude nabízen po mši sv. v děkanském kostele a také v katedrále. Výtěžek akce podpoří Papežská misijní díla.
  5. Postní duchovní obnovu na téma Vyznání víry povede v sobotu 16. března 2024 od 14 hod. v DDKT P. Jiří Voleský.
  6. V aktuálním čísle KT (8) najdeme například rozhovor s novým děkanem Teologické fakulty UK P. Jaroslavem Brožem, úvahy o smyslu odříkání, o proroku Jonášovi, o zdravé soutěživosti ve výchově a v lidském životě aj.
  7. Sbírka minulou neděli činila 6.498,- Kč. Děkujeme.

 

Duchovní správa Vám děkuje za vaše modlitby, za úklid kostela a za finanční dary do sbírky a na farní účet.

Přeji vám požehnanou neděli.  P. Józef


Římskokatolická farnost - děkanství u Všech Svatých Litoměřice | Tel.: 411 130 326 | E-mail: farnost.litomerice@gmail.com
© Design, redakční systém: Webdesignum 2010 - 2017